Direct naar paginainhoud

Diensten

Kennis- en netwerkevents
Ondernemers moeten zichzelf blijven ontwikkelen. Het Ondernemersplein Almere helpt daarbij door een uitgebreid aanbod van kennisevents voor specifieke doelgroepen (starters, zp'ers, mkb'ers) en voor specifieke sectoren. Hierbij geven we speciale aandacht aan de strategische ontwikkelsectoren ict-tech, circulaire economie, start-ups/scale-ups, logistiek en toerisme & recreatie. Naast de verdieping is deelname aan een workshop een ideaal moment om nieuwe ondernemers te leren kennen en je netwerk te vergroten.

Bekijk hier onze agenda 
Of meld jezelf aan als kennisdeler, vul een workshop op het Ondernemersplein in en laat andere Almeerse ondernemers profiteren van jouw kennis. Geinteresseerd? Stuur een mail naar Yvonne Houtstra (yhoutstraverberg dit@almere.nl)

Voor starters
Er komt veel kijken bij de opstart van een eigen onderneming. Het Ondernemersplein helpt jou via startersworkshops met een goede voorbereiding. Ook helpen we je met je ondernemersplan via speciale programma's en persoonlijk advies. Je kunt jezelf op het Ondernemersplein inschrijven bij de Kamer van Koophandel en er staat een uitgebreid workshopprogramma voor je klaar.

Voor zzp'ers
Ook ZP'ers kunnen deelnemen aan de verschillende programma's en workshops voor starters. Daarnaast helpt het Ondernemersplein jou door specifieke workshops om zo optimaal mogelijk te functioneren als ZP'er.

Voor mkb'ers
De Business Versneller is een gesubsidieerd programma dat ondernemers helpt om aan hun bedrijf te werken i.p.v. in hun bedrijf. Daarnaast biedt het Zelfstandigen Loket Flevoland diensten voor ondernemers die in zwaar weer terecht dreigen te komen en brengen we je graag in contact met jong talent via het MKB-Lab van Windesheim en met gekwalificeerd personeel via Baangericht

Kenniscentrum Bedrijfsfinanciering
Een speciale partner is het Kenniscentrum Bedrijfsfinanciering. Met deze instantie kun je kosteloos terecht voor allerlei financieringsvraagstukken.

Gemeentelijke loketten
Ook voor al je regelzaken en vragen aan de gemeente Almere kun je bij de gemeentelijke loketten voor ondernemers op het ondernemersplein terecht.