Direct naar paginainhoud

Business versneller

Wat is de Business Versneller?

De Business Versneller is een doelgericht ondernemersprogramma met concrete bouwstenen om je eigen bedrijf naar een volgende fase te tillen. In zes praktische bijeenkomsten verdiept je jouw vaardigheden als ondernemer én breng je versnelling aan in je eigen bedrijf. Je leert omgaan met de dynamiek in de huidige markt en de eisen die dit aan jouw strategie, marktbenadering en organisatie stelt. Met slimme tools, zoals het Business Model Canvas en het Markt Keuze Model, krijg je snel het overzicht om een grote sprong voorwaarts te maken. 

Voor wie

Voor ondernemers die een volgende stap willen maken met hun reeds bestaande bedrijf.

Leren van elkaar

Bij de Business Versneller staat de praktijk centraal. Je werkt stapsgewijs aan je eigen versnelling. Je staat hier niet alleen voor. Onze coaches en de collega-ondernemers nemen je mee en dagen je uit. In onze ogen is er namelijk geen betere adviseur voor een ondernemer dan een andere ondernemer. Door deze formule krijg je waardevolle handvatten en feedback voor een nog beter rendement. Zo heb je steeds een reëel beeld van de kansen en valkuilen.

Programma

Het programma bestaat uit:


Module 1: De levenslijn van een bedrijf

Samen ontdekken we waar je nu staat als ondernemer en met je bedrijf. Verder werken we aan jouw missie, visie en bedrijfscultuur. En gaan we op zoek naar de bron van jouw motivatie.

Module 2: Leiderschap
We leggen een basis voor begrip over jouw leiderschap- en communicatiestijl. We gaan aan de slag met leiderschapsprofielen. Je leert hoe je jouw voorkeuren kan inzetten om het maximale te halen uit jezelf en het team waarmee je werkt. Waar liggen je valkuilen en vooral ook je talenten.

Module 3: Huidig Business Model en innovatie
Deze dag onderzoeken we met behulp van het Business Model Canvas (r) de bouwstenen van jouw bedrijf. Zo breng je jouw bedrijf nog beter in kaart, leg je een blauwdruk en verken je de kansen om te versnellen. Je onderzoekt innovatiemogelijkheden waarmee jouw bedrijf relevant blijft.

Module 4: de aantrekkelijkheid van je aanbod
De focus verschuift op deze dag van analyse naar ambitie; je bepaalt een effectieve marktstrategie, afgestemd op jouw aanbod, de doelgroep en ambities. Waar ligt de focus van jouw versnelling?

Module 5: Het ja-maar plan
Een dag die centraal staat met het uitwerken van de door jouw gekozen versnelling. Je bepaalt de stappen die nodig zijn voor het succes voor jouw versnelling. Samen met je collega-ondernemers ontwerp je mogelijkheden om uitdagingen te beslechten.

Module 6: Realiseren, doen en communiceren
Alles wat je hebt voorbereid, bedacht en vormgegeven, moet ook gecommuniceerd worden naar alle stakeholders en dat blijft vaak onderbelicht. Wij maken daar ruimte voor. Jouw verhaal is het waard verteld te worden. Met 6 handvatten leer jij jouw verhaal vertellen. Overal!

Kosten

De kosten voor deelname aan de Business Versneller bedragen €4000,-. Deze worden als volgt verdeeld:

  • Bijdrage vanuit Horizon a €1000,-
  • Korting voor Rabobank klanten a €1500,-
  • Eigen bijdrage €1500,-

Geinteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in deelname aan de Business Versneller? Meld je dan aan voor een informatie-avond op het Ondernemersplein.

businessversneller

Aanmelding businessversneller