Mark-on-Tour: Sallandsekant

12 maart 2018

Vrijdag 9 maart was de laatste Mark-on-Tour. Wethouder Mark Pol bezocht bedrijventerrein Sallandsekant om het gesprek met de ondernemers aan te gaan over de ontwikkelingen op het bedrijventerrein. De lunchbijeenkomst werd bezocht door zo'n tiental ondernemers. Het gastbedrijf was dit keer TYC Europe BV, alwaar de gasten warm werden ontvangen door de Managing Director Angie Wu. 

Na het welkomstwoord van Mark Pol kregen de gasten een presentatie over de Floriade van Bert Gijsberts. Daarna volgde een presentatie van Martijn Jansen van Parkway6 over de verbreding van de A6 met de komende werkzaamheden in april as en de gevolgen voor de bedrijven op Sallandsekant. Beide presentaties werden goed ontvangen door de aanwezigen.

Na een korte break en het nuttigen van de heerlijk verzorgde lunch door Broodje Hagelslag volgde het gesprek met de wethouder aan de hand van de door de ondernemers vooraf ingebrachte onderwerpen. Een belangrijk deel van het gesprek ging over de verkeers- hinder en veiligheid, alsmede de communicatie vanuit de gemeente rond infrastructurele werkzaamheden van de nutsbedrijven. Vooral op een logistiek bedrijventerrein als Sallandsekant geeft dit druk en extra manoeuvreren. 

Duurzaamheid en energie is ook een onderwerp dat leeft en zal verder onderzocht worden op mogelijke samenwerking onderling en met de gemeente.

Het slot van de bijeenkomst betrof een indrukwekkende presentatie van gastvrouw Angie Wu over TYC Europe. Dat leidde ertoe dat de ondernemers met het idee kwamen om vaker een bijeenkomst te organiseren voor de bedrijven op Sallandsekant. Alleen al om elkaar beter te leren kennen. En daarmee is een belangrijk doel van Mark-on-Tour verwezenlijkt!