Bedrijf MTH al in 1950 gestart met crowdfunding

5 maart 2018

Na de verhuizing van MTH (Meeuwsen Ten Hoopen) vanaf de Spoordreef in het centrum opende wethouder Mark Pol op 27 februari het nieuwe kantoor aan de Versterkerstraat 6.

Aan deze groeistap is een lange bedrijfsgeschiedenis vooraf gegaan want het bedrijf bestaat op 1 mei aanstaande 68 jaar.

Oprichter Meeuwsen zag in 1950 zijn kans schoon als ondernemer: accountant voor ondernemers en agrariërs op het nieuwe land, de Noordoostpolder. Na de drooglegging in 1942 stonden hier de ontwikkelingen op het punt van beginnen.

Hij begon zijn onderneming Meeuwsen & Co onder andere met financiering door zes klanten van de kruidenierszaak van zijn moeder, die hem allen 3.000 gulden wilden lenen. Meeuwsen wilde onafhankelijk zijn van de bank en koos voor crowdfunding avant la lettre, zonder ongetwijfeld te beseffen dat dit de aanzet bleek voor het huidig landelijk opererende MTH met 450 medewerkers.

Een bedrijf dat trots is op zichzelf, op hun groei, op hun mensen en nu ook op hun nieuwe locatie. En deze trots staken Salah Assalhi (vestigingsdirecteur) en Olaf ten Hoopen (voorzitter dagelijks bestuur) dan ook niet onder stoelen of banken voor de ruim 100 gasten.
Mark Pol deelde de trots over dit bedrijf en vergeleek hun ontwikkeling ‘naar volwassenheid’ met die van Almere. Almere is gebaat bij mooie bedrijven zoals MTH dat zich heel bewust en weloverwogen wéér een plek in de stad heeft verworven. 
Daar waar hun vorige kantoor het ontmoeten van klanten en collega’s écht in de weg stond, maakt dit nieuwe kantoor het tegenovergestelde waar. Met groot uitnodigend gebaar is dan ook iedereen welkom bij MTH, aldus Salah Assalhi. Dat geldt zeer zeker voor jong talent dat zich wil ontwikkelen in dit vak en waaraan MTH graag wil bijdragen.

Met de bekende knip door het rode lint maakte Mark Pol vervolgens de weg vrij voor de gasten om onder het genot van een hapje en drankje ongegeneerd rond te snuffelen.